Muggen

Overlast door muggen? Op natuurvriendelijke wijze helpt Groenink u hiervan af.
Muggen zijn bij iedereen wel bekend. Het zijn die kleine vliegende beestjes die ook nog eens steken. Groenink zorgt ervoor dat u hier geen last meer van heeft.

Hoe herkent u muggen?

Muggen zijn kleine insecten van ongeveer 0,6 cm groot. Ze hebben zes pootjes, twee dunne antennes om geuren waar te nemen, een zuig-/steeksnuit en twee vleugels. Muggen kunnen zich relatief snel voortplanten. Een vrouwtje legt per keer zo’n honderd eitjes, die al na twee dagen uitkomen. Na een tot twee weken zijn de larven uitgegroeid tot een volwassen mug. Ze leven daarna gemiddeld nog een tot twee maanden.

Overlast door muggen

Vooral in de zomer ziet u ze overal vliegen. Muggen worden in de avond actief. De vrouwtjes muggen zuigen met hun zuigsnuit uw bloed of dat van dieren op. Dit doen zij alleen tijdens de aanmaak van eitjes. Net voordat het bloed wordt opgezogen spuiten ze een antistollingsmiddel in het bloed. Dit middel zorgt voor een allergische reactie, wat resulteert in de vaak typische rode jeukende bult op de huid. Vaak blijft het niet bij een bult, maar wordt u door meerdere muggen op verschillende plekken geprikt. Bij het vliegen produceren de vleugels van de mug een duidelijk hoorbare toon die heel irritant kan overkomen. Muggen kunnen niet goed zien in het donker en gebruiken het geluid van de vleugels als communicatiemiddel. Hoewel het voor de muggen belangrijk is, kan het gezoem bij mensen zorgen voor slapeloosheid. Helemaal vervelend als u een groot aantal muggen in huis heeft. Naast het zoemen en prikken kunnen muggen ziektes overbrengen op mens en dier, zoals malaria. Sommige van deze ziektes leiden tot enorme economische schade bij vogel- en veehouders. Reden genoeg om Groenink als professioneel ongediertebestrijder in te schakelen.

Bestrijding van muggen

Bekende maatregelen om muggen te weren zijn de hor, klamboe en voor muggen afschrikwekkende geuren. Deze maatregelen zorgen er soms voor dat u minder geprikt wordt door de mug, maar de mug blijft in leven en zal zich blijven voortplanten. Het is bij de bestrijding van muggen belangrijk te achterhalen waar de muggen vandaan komen en de broedplaatsen als eerst te verwijderen bv. stilstaand water in de buurt. Groenink heeft ervaring in het vinden van deze plekken en zorgt ervoor dat uw huis of gebouw weer vrij is van muggen. U krijgt daarnaast advies om het terugkeren van de muggen te voorkomen.