Vliegen

Vliegen in uw gebouw? Groenink bestrijdt vliegen, zodat u hier geen last meer van heeft.

Hoe herkent u vliegen?

Vliegen zijn vliegende insecten. Ze hebben zes poten, twee vleugels, een ovaal lichaam en twee grote ogen die bestaan uit meerdere kleine oogjes bij elkaar. Vliegen zijn onder te verdelen in de categorieën: vleesvliegen, fruitvliegen, niet- stekende vliegen en gaasvliegen. Vleesvliegen komen af op rottend vlees, zodat ze daar hun eitjes in kunnen leggen en kunnen eten. Fruitvliegen doen dit met rottend fruit en niet– stekende vliegen met rottend organisch materiaal. De gaasvlieg gebruikt andere insecten als voedselbron en legt eitjes in organisch materiaal, zoals mest.

Het uiterlijk van deze vliegen verschilt. De meeste vliegen worden niet groter dan 7 mm, de vleesvlieg is de grootste en kan wel 1,5 cm groot worden. De niet– stekende vliegen zijn vaak bruin/zwart van kleur, de vleesvlieg heeft een opvallende reflecterende groene/blauwe/grijze kleur, de gaasvlieg is groen en de fruitvliegjes zijn het kleinst en hebben een bruine kleur.

Een gemiddelde vlieg wordt ongeveer een maand oud en legt binnen die tijd zo’n 400 tot 800 eitjes.
Na de bevruchting worden de eitjes op hun favoriete plek gelegd en komen ze na één dag uit. De larven die uit het ei zijn gekomen verpoppen zich na 6 tot 12 dagen en 8 tot 13 dagen daarna komt deze pop uit. Na 12 uur zijn de vliegen volwassen. Vanaf dat moment begint de voortplantingscyclus opnieuw, waardoor binnen een maand een grote plaag kan ontstaan.

Overlast door vliegen

Vliegen komen meestal maar in kleine getalen voor in huis. Alleen onder de juiste omstandigheden kan het aantal in rap tempo groeien. Op dat moment vliegen er tientallen tot honderden vliegen rond en is het moeilijk deze allemaal uit huis te krijgen. Al die vliegen zijn storend voor het oog, maar ook het geluid dat zij soms maken met hun vleugels kan tot veel irritatie leiden. Vliegen komen af op uw voedingsmiddelen en kunnen dit besmetten met ziektes zoals dysenterie, salmonella en wormen die in je lichaam leven. Ook de maden van de vliegen kunnen voor overlast zorgen. Wanneer u bijvoorbeeld ongemerkt een stukje rottend vlees in uw container heeft, kan binnen een dag de container vol zitten met krioelende maden.

Het is lastig om vliegen zelf te vangen, doordat zij de wereld in slow motion kunnen zien. Ze zien jou al aankomen met de vliegenmepper en vliegen dan snel weg. Je zult daarnaast waarschijnlijk nooit alle vliegen kunnen vangen en loopt het risico dat er binnen een maand weer net zoveel vliegen zijn als voorheen. Bij een vliegenplaag is het daarom belangrijk om direct een professionele ongediertebestrijder in te schakelen.

Bestrijding van vliegen

Effectieve bestrijding van vliegen kan pas gebeuren, nadat duidelijk is wat de vliegenplaag veroorzaakt heeft. Door de oorzaak aan te pakken en de vliegen op de juiste manier te bestrijden, kan een nieuwe plaag worden voorkomen en bent u van de vliegen afgeholpen. Schakel direct Groenink in om uw vliegenplaag te verwijderen.